eNovice
Želite prijemati novice preko epošte?

Prijava
Košarica
0 artiklov - 0,00€
Vaša košarica je prazna!

ML2 MEDICAL PRO – Terapija konjev

ML2 MEDICAL PRO – Terapija konjev
ML2 MEDICAL PRO – Terapija konjev ML2 MEDICAL PRO – Terapija konjev
Proizvajalec: Miapharma
Šifra: M040
Razpoložljivost: Na zalogi
Cena: 1.600,00€
Brez DDV: 1.311,47€
Količina:  

MiaPharma raziskovalni center je razvil nekaj povsem novega na področju veterinarske terapevtske tehnologije.
Komplet za zdravljenje konjev je sestavljen iz naprave, odeje in dveh blazin za noge.

S kompletom je mogoče zdravljenje različnih patalogij: artoza hrbta, vretenc, lumbago, miozitis, mišične poškodbe, zvine, razne diagnoze ki vplivajo na zdravje udov.
Z uporabo magnetne terapije je mogoče povečati krvni obtok. Nikakor pa ne smemo zanemariti dejstva da je magnetna terapija obvezen pripomoček dirkalnih konj. Z terapijo izboljšamo športne rezultate, po dirki pa pospešimo izločanje toksinov iz tkiv.
Odeja in blazine za noge so narejene iz visoko inovativne, tehnološke tkanine, pridobljene z združevanjem srebrnih vlaken, nitk oglja in bakra. Kombinacija tkanine je antistatična in mehka na dotik.
Odeja se lahko kemično čisti.

Uporaba kompleta je preprosta, neboleča in prijetna za konja.

Z magnetno terapijo do izjemnih rezultatov konj!

Vsakdo, ki je vpleten v galopsko dirkalno industrijo, se zaveda, da je eden glavnih težav pri treniranju konj, kako jih ubraniti pred poškodbami. Kosti, kite in ligamenti so podvrženi določeni obremenitvi med treningom in dirko, in zdi se neizogibno, da vsak konj utrpi neko vrsto mišično – skeletne poškodbe tekom svojega življenja. »Izguba« je izraz, ki se uporablja v dirkalni industriji in označuje izgube, ki jih konj utrpi med treniranjem in dirkanjem. Te izgube lahko pomenijo dneve, ko se konj ne trenira, izgube dirkalnih dni, kot tudi finančne izgube, do katerih prihaja iz različnih vzrokov (veterinarska nega, zmanjšan prihodek od plasmajev). V najhujšem primeru je konj lahko upokojen z dirk.

Za večino trenerjev obstaja delikatno ravnotežje med pridobivanjem in vzdrževanjem vrhunske kondicije na eni strani in med morebitnimi poškodbami ter obremenjenostjo na drugi. Najverjetneje ne bo nikoli obstajala formula, po kateri bi trenerji lahko zagotovili nenehno sposobnost konja za dirke zato izkušnje posameznih trenerjev prepoznavanja potreb in lastnosti vsakega posameznega konja v hlevu, postanejo še bolj pomembne.

Magnetna terapija je v veterinarski medicini pri nas še vedno manjkajoči člen. Terapevtska oskrba je do pred kratkim vključevala le tradicionalne kirurške in medicinske pristope, z željo po izboljšani in izpopolnjeni postoperativni negi in hitrejšem ter uspešnejšem okrevanju konji pa se vedno bolj uveljavlja tudi holističen pristop k zdravljenju. Dobri rezultati v humani fizioterapiji so prispevali tudi k začetkom veterinarske fizioterapije.

Magnetna terapija je komplementarna terapija, ki za izboljšanje funkcije uporablja neinvazivne terapevtske postopke. Ukvarja se z vzpostavljanjem, vzdrževanjem in krepitvijo zdravja ter funkcionalnosti gibalnega sistema. Ohranja, ali obnavlja gibljivost sklepov, krepi mišice, preprečuje kontrakture mišic, zvečuje preskrbo s krvjo, zmanjšuje edeme, osredotoča se na odpravljanje bolečine, izboljšanje procesov celjenja, povrnitev funkcije in gibanja… Namenjena je čim hitrejši rehabilitaciji in močno pospešuje okrevanje.

Stimulacija z ML2 MEDICAL PRO- HORSE magnetno resonanco prinaša na naravno nežen, a zelo učinkovit način takojšnje občutne rezultate. Vsaka celica telesa mora izpolniti določene naloge. Stimulacija z ML2 MEDICAL PRO- HORSE magnetno resonanco jo pri tem podpira tako, da lahko pospeši tako sprejemanje hranilnih snovi in kisika kot oddajanje odpadnih snovi. Ob tem se aktivirajo naravne samozdravilne moči telesa. Na ta način lahko pri različnih indikacijah dosežemo trajno izboljšanje telesnih funkcij v celoti. Povečata se prekrvavitev in preskrba s kisikom, vzbudita se presnova in imunski sistem, bolečine pa se omilijo zaradi neposrednega vpliva na živčne poti.

Cilj take terapije pri konjih je:

 • odpravljanje vzrokov nefunkcionalnosti pri gibanju
 • odpravljanje bolečine
 • zmanjšanje vnetnih procesov
 • preprečevanje atrofije mišic, obrabe in poškodb hrustanca, kosti
 • izboljšanje splošne kondicije, zlasti kardiorespiratornega sistema

Z uporabo magnetne terapije bo močno izboljšana kvaliteta življenja konja. Njegovo gibanje bo kvalitetnejše, tveganje poškodb pa se bo zmanjšalo. Živali boste olajšali bolečine, povečali maksimalno moč, izboljšali vzdržljivost, regulirali prekrvavitev, izboljšali venski pretok in presnovo, zmanjšali čas rehabilitacije ter spodbudili lastne zdravilne moči.

ML2 MEDICAL PRO- HORSE komplet za zdravljenje konjev je sestavljen iz naprave, odeje in dveh blazin za noge. Odeja in blazine za noge so narejene iz visoko inovativne, tehnološke tkanine, pridobljene z združevanjem srebrnih vlaken, nitk oglja in bakra. Kombinacija tkanine je antistatična in mehka na dotik. Ob razvoju pa so mislili na naravo konja, rezultat pa je preprosta uporaba, časovno varčna in brez stresa. Treba je samo izbrati želeni program na napravi, določiti čas in gostoto pretoka ter pritisniti na start. Osupnilo vas bo, kako pomirjeno se bo obnašal konj!

Magnetna terapija ML2 MEDICAL PRO- HORSE v praksi:

 • krepitev imunskega sistema
 • skrajšanje procesov zdravljenja pri akutnih in kroničnih stanjih
 • izboljšanje prekrvavitve in sprostitev celotnega mišičevja
 • omilitev pri oteklih nogah in sklepih
 • optimizacija regeneracije po delu
 • pomiritev za živčne in občutljive konje pred treningom/tekmovanjem ali po njem
 • pomoč pri pre-zakisanosti
 • terapija celotnega gibalnega aparata
 • terapija pri težavah s hrbtom, preobremenjenih kitah in sklepih
 • terapija kolike
 • rešitev prebavnih težav
 • pomoč pri boleznih dihal
 • podporni terapevtski ukrepi pri bolečinskih stanjih

Magnetna terapija z ML2 MEDICAL PRO- HORSE ne pomaga le v akutnih primerih ali pri pospeševanju regeneracije, temveč pomeni tudi idealno priložnost za zdravstveno preventivo pri vašem konju.